Jeugd & Onderwijs

Op avontuur in de stadsnatuur | Trotse vaders |


Weerbaar naar de toekomst

Looptijd: 1 november 2007 – 1 oktober 2008

Weerbaar naar de toekomst is een project geweest om kinderen bewust te maken van de impact van discriminatie en de consequenties ervan. Het is belangrijk dat kinderen enerzijds leren om zelf niet te discrimineren, bij signalen van discriminatie aan de bel te trekken en om te leren hoe zij zelf omgaan met discriminatie.

Dit project was expliciet gericht op basisscholen waarbij er gewerkt is aan de thema’s racisme en discriminatie. De beoogde en behaalde doelstellingen zijn:

 

 

Alle activiteiten die tijdens de projectperiode hebben plaatsgevonden, zijn uitgevoerd door Twee Antidiscriminatie Teams. Deze zogenoemde “Anti Discrimination Warriors” vormden het gezicht van het project en waren verantwoordelijk voor de integrale aanpak van alle activiteiten. De teams hebben workshops verzorgd op 20 (10 witte en 10 zwarte) scholen in Rotterdam om gedurende een dag lang de kinderen bewust te maken over discriminatie. Na de workshops is er een uitwisseling van leerlingen tussen twee verschillende scholen geweest. Zowel de kinderen als hun docenten hebben dit project als erg plezierig en interessant ervaren.