Jeugd & Onderwijs

| Weerbaar naar de toekomst | Trotse vaders |

Op avontuur in de stadsnatuur 

Geef kinderen een vakantieverhaal!

In de regio Rijnmond is  een aantal wijken waar meer dan 75% van de kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool structureel geen mogelijkheid heeft om op vakantie te gaan. Zij hebben eind augustus als de scholen weer beginnen dan ook geen verhaal over hun vakantiebeleving. In de zomer van 2012 heeft initiatiefnemer Sezer samen met haar samenwerkingspartners besloten om hier verandering in te brengen. En met succes. Zo hebben de afgelopen twee zomers vakantiekampen plaats gevonden in de stadsnatuur van de regio Rijnmond.

Wij zijn zeer vereerd u te melden dat mevrouw Aboutaleb per 27 juni a.s. de Beschermvrouwe is van het Vakantiekamp Op Avontuur in de Stadsnatuur.

Ons doel…

Op Avontuur in de Stadsnatuur stelt zich tot doel om de sociale en emotionele vaardigheden van kinderen uit relatieve achterstandswijken in de regio te versterken in hun eigen omgeving, gebruikmakend van de lokale stadsnatuur mede door participatie van lokale publieke en private organisaties.

Voor 2014 biedt “Op Avontuur in de Stadsnatuur” een programma aan met diverse sociaal maatschappelijke- culturele- en sportactiviteiten tijdens vier  vakantiekampen op 22, 23, 24 en 25 augustus voor totaal 100 kinderen.

Kansen…

Op Avontuur in de Stadsnatuur is ook een kans om samen sterk praktisch te maken. Door samen te werken, met wie en met wat er lokaal aanwezig is, ontstaat cohesie en waarde.  Onze droom is dat dit concept een vaste plaats krijgt in de Regio Rijnmond en in andere grote steden.

De kinderen genieten onder deskundige begeleiding van een gevarieerd programma vol leuke en leerzame activiteiten. Participatie, Educatie en Plezier, ofwel PEP, spelen bij de samenstelling van het programma een centrale rol. PEP is een laagdrempelige manier om de kinderen hun eigen talenten  en mogelijkheden te laten ontdekken. Hiervoor hebben we diverse spellen en programma’s in huis. Kinderen worden actief aan het werk gezet. Ze geven presentaties, schrijven stukjes en uiten zich op creatieve manieren in zang, dans en kunst. Daarnaast leren ze over gezonde voeding, duurzaamheid, natuur en gezond bewegen. Bovendien worden op een speelse manier hun algemene ontwikkeling en hun sociale vaardigheden verbeterd..

 De locaties zijn: