Ambassadeurs

Stichting Themida en haar samenwerkingspartner Sezer geloven in de kracht van rolmodellen, onze Ambassadeurs. De door Stichting Themida en Sezer ontwikkelde ambassadeursmethode is daarbij inmiddels een begrip geworden in Rotterdam en omstreken. Onze vrijwilligers werken vanuit een persoonlijke motivatie en vanuit hun eigen opgebouwde netwerk en achterban. Dat is de kracht van onze rolmodellen. Momenteel zijn vele ambassadeurs actief als vrijwilliger actief voor Stichting Themida, die zich zowel richten op jongeren als op ouderen. 

Jongerenambassadeurs
Jongerenambassadeurs zijn rolmodellen voor de doelgroep jeugd en jongeren. Zij spreken ‘hun taal’ en zijn sociaal betrokken. De doelgroep kijkt tegen deze jongeren op, wat hen tot ideale sleutelfiguren maakt om jongeren te werven en te begeleiden bij de projecten die voor hen zijn opgestart.

Senior Ambassadeurs
Seniorenambassadeurs zijn (oudere) vrijwilligers, die worden ingezet voor het project Senior Ambassadeurs. Deze vrijwilligers gaan in hun eigen deelgemeente actief op zoek naar ouderen met een beperking of ouderen die hulpbehoevend zijn. De ambassadeur treedt op als intermediair tussen de doelgroep en maatschappelijke organisaties die ondersteuning geven aan de ouderen.